Pomaga urejati prebavo
Vlaknine so pomembne za boljšo prebavo, odpravljajo zaprtje in preprečujejo črevesne bolezni.

Največ jih zaužijemo z neoluščenimi žiti, predvsem s pšeničnimi otrobi, sadjem in zelenjavo. Z njimi je posebej bogata tudi blitva, ki je v sredozemski hrani pogosto priloga rib, ker daje občutek sitosti. Blitva je tudi izjemno nizkokalorična hrana, saj ima 100 gramov blitve le 14 kalorij. Torej ima malo kalorij, po drugi strani pa veliko železa, folne kisline, kalij, kalcija in drugega. Poznamo veliko receptov z blitvo, naj jih izpostavimo le nekaj. Lahko si pripravimo kremno juho z blitvo, lososa z blitvo, pikantne svedrce z blitvo, lazanjo z blitvo in gobami ali se odločimo za praženo blitvo, ki je odlična priloga k mesnim jedem.
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Berite brez oglasov