© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.
Čas branja 1 min.

To je vrhunski recept za polnjene kotlete na žaru!


M. S., Maja
29. 7. 2018, 11.01
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Pripravite tipično jed iz grške kuhinje ter ji dodajte grško začimbno mešanico, ki jo zlahka pripravite sami. Več v spodnjem receptu!

kotlet.jpg
Revija Maja

Polnjeni kotleti na žaru

Sestavine za 6 oseb:


6 svinjskih kotletov s kostjo (po 200 g)
2 stroka česna
3,5 žlice olivnega olja
1,5 žličke grške začimbne mešanice
1 žlička rdeče paprike v prahu
sol, poper
100 g sira feta

Za pomako:
1 konzerva belega fižola (250 g odcejenega)
1 čebula
sol, poper
limonin sok
1 žlica olivnega olja
1 šopek peteršilja

Preberite tudi: Krompirjeva omleta, ki se ji ne boste mogli upreti. Kliknite TUKAJ!

Priprava:

1. Meso splaknemo z mrzlo vodo, osušimo. Za marinado česen olupimo in pretlačimo. Zmešamo ga z olivnim oljem, grško začimbno mešanico, papriko v prahu, soljo in poprom.

2. Feto narežemo na šest rezin in po eno rezino vstavimo v žepek, ki smo ga zarezali v vsak kotlet. Odprtino zapremo z zobotrebcem in meso premažemo z marinado. Odložimo.

3. Za pomako fižol splaknemo z mrzlo vodo in odcedimo. Čebulo olupimo in sesekljamo. Fižol in čebulo ukašimo in po potrebi dodamo 2 do 3 žlice vode. Solimo, popramo, dodamo limonin sok in olivno olje. Vmešamo še osmukan in sesekljan peteršilj.

4. Kotlete pečemo na žaru od 7 do 8 minut na vsaki strani. Pustimo, da malce počivajo, in jih ponudimo s pomako.

Grška začimbna mešanica

Grško začimbno mešanico zlahka pripravimo sami in jo uporabimo za pripravo tipičnih jedi iz grške kuhinje, kot sta gyros (različica kebaba) in souvlaki (različica mesnega nabodala).

Potrebujemo 6 žličk origana, 4 žličke timijana, 3 žličke soli, 3 žličke mletega črnega popra, 3 žličke sladke mlete rdeče paprike, 2 žlički majarona, 2 žlički sladkorja, 2 žlički čebule v prahu, 2 žlički česna v prahu, 2 žlički mletega rožmarina, 2 žlički mletega koriandra, 1 žlička mlete kumine, ½ žličke čilija v prahu. Vse začimbe zmešamo in shranimo v kozarčku z navojem.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.