Svet24
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.
Čas branja 1 min.

Polnjene paprike za dopustniške dni, ko se nam nikamor ne mudi


M. S., Maja
23. 7. 2018, 11.01
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Če bomo kuhali in jedli v dvoje ali troje, bo obred hranjenja zabaven. Kot naročeno za dopustniške dni, ko se nam nikamor ne mudi.

polnjene paprike.jpg
Revija Maja

Polnjene paprike

Sestavine za 3 osebe:
300 g mletega mesa
3 rumene paprike
120 g sladkega krompirja
1 čebula
1 kos ingverja
60 g graha
1 korenček
3 žlice karijeve paste
1 pest sveže mete
3 žlica mangovega čatnija
25 g masla
2 lista listnatega testa
semena črne kumine
olivno olje

Za česnov jogurt:


150 g jogurta
1 strok česna
1 brizg limoninega soka
sol, poper

Preberite tudi: Sladka jagodna pica s sladoledom za sladokusce. Kliknite TUKAJ!

Priprava:

1. Pečico segrejemo na 180 stopinj.

2. Papriko po dolgem razpolovimo, odstranimo semena, polovičke položimo na dno pekača. Namažemo jih z oljem in pečemo 10 minut.

3. Čebulo olupimo, naribamo in ožamemo. Ingver olupimo in naribamo. Krompir skuhamo, olupimo in narežemo na koščke. Meto sesekljamo.

4. Meso v ponvi na olju popražimo. Dodamo čebulo, ingver in nastrgano korenje. Vmešamo mangov čatni in karijevo pasto, kuhljamo še 3 minute Dodamo grah, krompir in meto in dobro premešamo.

5. Z mesom napolnimo polovičke paprike. Testo namažemo z maslom in narežemo na šest kvadratov. Rahlo zmečkane kose testa položimo na polovičke paprik in potresemo s semeni črne kumine.

6. Paprike damo v pečico za 10 do 15 minut, da se testo hrustljavo zapeče.

7. Za omako zmešamo olupljen in pretlačen česen z jogurtom, limoninim sokom, soljo in poprom. Ponudimo s papriko.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.