Poletni namaz za slastni prigrizek
Redkvice navadno postrežemo za predjed, saj naj bi spodbudile tek. Zraven ponudimo sol, kos črnega kruha in maslo. Ker ena redkvica vsebuje le eno kalorijo, je to odličen poletni prigrizek. Kako pa zardele plodove in tudi užitne liste vključiti v sezonske jedi?

Poletni namaz
Za 6 oseb
Priprava: 15 minut
Sestavine: ½ redkve, 1 šopek bio redkvic z zelenim delom, ½ limone, 1 pest soljenih mandljev, 4 žlice grškega jogurta, 1 žlica kremnega svežega sira, 1 žlička hrena s kislo smetano, sol, poper, olivno olje, drobnjak.
Priprava: Redkev olupimo, na grobo zrežemo in rahlo solimo. Redkvice umijemo, jim odrežemo vrhnji zeleni del, plodove narežemo in rahlo solimo. Zeleni del potopimo v vodo, v katero smo iztisnili limonin sok, osušimo in liste poskusimo. Če grenijo, jih dve minuti blanširamo v vreli vodi. Potem pa liste na olju popražimo in solimo. Mandlje pražimo tri minute v ponvi brez maščobe. Vse sestavine stresemo v mešalnik in ukašimo do želene teksture. Po potrebi dosolimo. Drobnjak sesekljamo in potresemo po namazu.
Objavljeno v reviji Zarja št. 25, 18. 6. 2019.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se