Svet24
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Poletna goveja enolončnica


Maja Poljšak, Maja
11. 7. 2017, 15.00
Posodobljeno
09. 08. 2017 · 10:03
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Če smo res lačni, tudi poleti prija izdatna jed.

poletna goveja enoloncnica.jpg

Sestavine za 4 osebe:

  • 500 g govejega fileja
  • 350 g korenja
  • 1 sesekljana čebula
  • 1 pretlačen strok česna
  • 1 na drobno zrezan rdeč čili
  • 2 žlici olivnega olja
  • 1 žlička cimeta v prahu
  • 2 žlici paradižnikovega koncentrata (iz tube)
  • 2 žlici na grobo nasekljane sveže mete

Priprava:

  1. Meso zrežemo na 5 cm velike koščke. Korenje olupimo, po dolžini prerežemo in diagonalno narežemo na koščke. Meso solimo in popramo. V posodi segrejemo olje, dodamo meso, mešamo in pražimo pet minut, da meso spremeni barvo in se po vseh straneh popeče.
  2. Meso preložimo na krožnik. V posodo damo čebulo, česen, čili in korenje, mešamo in pražimo nekaj minut, nato dodamo cimet in pražimo še minuto. Ko je korenje še malo trdo, dodamo paradižnikov koncentrat, prilijemo 300 ml vrele vode in dobro premešamo.
  3. Od takrat, ko znova zavre, kuhamo še 15 minut, nazadnje dodamo meso in kuhamo še dve minuti. Na koncu potresemo z nasekljano meto in postrežemo z dušenim rižem ali s kuskusom.

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.