© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Podravje: V prvem katalogu predstavljenih 172 izdelkov lokalne kulinarike


tednik
Estera Korošec
6. 8. 2022, 21.41
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Na širšem območju Podravja, Haloz, Slovenske Bistrice in občine Rače-Fram je veliko lokalnih pridelovalcev hrane. Njihovi izdelki so raznovrstni, kakovostni in opremljeni z različnimi certifikati, kljub temu pa med ljudmi še vedno premalo poznani. Večina izmed njih ima največje težave ravno s promocijo oz. prepoznavnostjo svojih izdelkov. Ker gre v veliki večini za majhne pridelovalce, ki so med seboj nepovezani, je prodaja še toliko težja.

1659602523_najprej_lokalno.jpg
Arhiv Štajerskega Tednika

Prav zato so tri lokalne akcijske skupine (LAS Haloze, LAS Dobro za nas, LAS Bogastvo podeželja) v okviru projekta Na(j)prej lokalno! izdale prvi katalog lokalno pridelanih izdelkov v tiskani in elektronski obliki, v katerem so med drugim navedeni tudi vsi kontaktni podatki pridelovalcev. Skupno se jih je vključilo 58, od tega jih je kar okoli 40 iz območja Haloz. V katalogu je s fotografijo, kratkim opisom in ceno predstavljenih 172 najrazličnejših produktov (meso in mesni izdelki, sadje in zelenjava, izdelki iz kravjega in kozjega mleka, moke, kruh in pekovski izdelki, med, namazi, prigrizki, olja, kisi, vina, sokovi, pijače ...).

Preberite več v Štajerskem Tedniku


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.