© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Piščančje krače s stročjim fižolom


Zvonka Labernik, Ženska
23. 8. 2017, 15.00
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Za nedeljsko kosilo bodo piščančje kračke kot nalašč, saj se hkrati z mesom peče tudi priloga.

piscanes in strocji fizol.jpg

Stročji fižol se bo navzel sokov piščanca in bo polnejšega okusa, piščančje meso pa bo zelo sočen.

Sestavine (za 4 osebe):

  • 8 piščančjih krač (približno 800 g),
  • 1 žlička soli,
  • ½ žličke zmletega črnega popra,
  • ½ žličke zmlete rdeče paprike,
  • sveže iztisnjen sok 1 limone,
  • 2 žlici olivnega olja,
  • 500 g očiščenega in na manjše koščke narezanega zelenega stročjega fižola,
  • 2 na kocke narezana paradižnika,
  • 30 g sesekljanih pistacij,
  • 1 vejica svežega rožmarina.

Priprava:

  1. Krače natremo s polovico soli in popra ter rdečo papriko. Pokapamo jih s polovico limoninega soka in za 1 uro damo v hladilnik.
  2. Pečico segrejemo na 190 °C in pekač namastimo s ½ žlice olivnega olja. Vanj naložimo stročji fižol in paradižnik, posujemo s pistacijami, česnom ter preostalima soljo in poprom. Sestavine dobro premešamo in vmes položimo piščančje krače. Vse skupaj pokapamo še s preostalim oljem in dodamo rožmarin.
  3. Jed pečemo 45 minut ter vmes fižol in paradižnik nekajkrat premešamo ter piščanca polijemo s sokom, ki se je nabral v pekaču.

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.