Pisani velikonočni piškotki
revija Maja
9. 4. 2017, 09.00
Posodobljeno
Pecite z nami, kajti praznična peka je lahko tudi vam v veselje.

V pričakovanju velike noči vam bomo vsak dan postregli z receptom za odlično sladico, pripravljeno z izdelki Žito moke in Dolcela.
Sestavine:
- 140 g masla
- 125 g sladkorja
- 1 vrečka vaniljinega sladkorja Dolcela
- ščep soli
- 1 jajce
- 280 g posebne bele moke Žito
- Hrustljave kroglice Dolcela za okras
Priprava:
- V multipraktiku kremasto stepemo maslo, sladkor, vaniljin sladkor Dolcela in sol. Dodamo jajce ter stepamo do gladkega. Vmešamo še moko in v intervalih mešamo, da se testo začne nabirati v kepo.
- Testo oblikujemo v kroglo, jo zavijemo v plastično folijo in damo za približno dve uri v hladilnik.
- Testo zvaljamo na približno 5 mm debelo, nato pa z modeli izrežemo piškotke. Položimo jih v pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko, in pečemo na 180 stopinjah od 8 do 10 minut (da se piškoti strdijo in postanejo zlato zapečeni).
- Po želji okrasimo z maso iz sladkorja in beljaka, ki smo ji dodali poljubne barve, odlične za krasitev pa so tudi hrustljave kroglice Dolcela.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Prijava
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se