Svet24
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Pisani velikonočni piškotki


revija Maja
9. 4. 2017, 09.00
Posodobljeno
09. 08. 2017 · 10:02
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Pecite z nami, kajti praznična peka je lahko tudi vam v veselje.

velikonocni piskoti.jpg

V pričakovanju velike noči vam bomo vsak dan postregli z receptom za odlično sladico, pripravljeno z izdelki Žito moke in Dolcela.

Sestavine:

Priprava:

  1. V multipraktiku kremasto stepemo maslo, sladkor, vaniljin sladkor Dolcela in sol. Dodamo jajce ter stepamo do gladkega. Vmešamo še moko in v intervalih mešamo, da se testo začne nabirati v kepo.
  2. Testo oblikujemo v kroglo, jo zavijemo v plastično folijo in damo za približno dve uri v hladilnik.
  3. Testo zvaljamo na približno 5 mm debelo, nato pa z modeli izrežemo piškotke. Položimo jih v pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko, in pečemo na 180 stopinjah od 8 do 10 minut (da se piškoti strdijo in postanejo zlato zapečeni).
  4. Po želji okrasimo z maso iz sladkorja in beljaka, ki smo ji dodali poljubne barve, odlične za krasitev pa so tudi hrustljave kroglice Dolcela.

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.