© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Naj z vašega žara zadiši po ribah!


M. S., Maja
3. 5. 2018, 11.01
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Med sladkovodnimi ribami iz naših potokov je zagotovo najbolj čislana in priljubljena postrv. Z začetkom sezone piknikov pride tudi njen čas in takrat pogosto zadiši po pečeni postrvi na žaru.

na žaru.jpg
Revija Maja

Na žaru

Sestavine za 4 osebe:
4 postrvi
4 krompirji (po 250 g)
500 g skute s smetano
2 bio limoni
sol, poper
4 stroki česna
8 vejic timijana
1 žlica olivnega olja
½ šopka drobnjaka

Priprava:

1. Krompir umijemo, vsak gomolj nekajkrat prebodemo z vilicami in zavijemo v folijo. Položimo na vročo rešetko in eno uro pečemo.

2. Skuto zmešamo z nastrgano limonino lupino, soljo in poprom.

3. Postrvi splaknemo z mrzlo vodo, osušimo, solimo in popramo z vseh strani. Česen olupimo in prav tako kot limono narežemo na rezine. Z rezinami česna in limone napolnimo trebuhe postrvi, dodamo še vejici timijana.

4. Postrvi prevežemo s kuhinjsko vrvico in vstavimo v poseben pripomoček za peko rib na žaru. Pečemo in med peko večkrat obrnemo.

5. Iz folije vzamemo krompir, vsak gomolj po dolgem prerežemo, napolnimo s skuto, pokapljamo z olivnim oljem in potresemo z drobnjakom. Postrežemo s pečenimi postrvmi.

Preberite tudi: Sveže pomladanske rižote. Kliknite TUKAJ!


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.