© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Pečemo klasiko po novem: Pica s pršutom in čebulo


M. S., revija Maja
17. 3. 2018, 13.00
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Pica, ki bo sprožila prijetno eksplozijo brbončic na vašem jeziku.

Pica s pršutom in čebulo
Revija Maja
Klasika po novem: Pica s pršutom in čebulo

Pica s pršutom in čebulo

Sestavine za 2 osebi:

270 g listnatega testa (že pripravljenega)

200 g smetane

2 majhni rdeči čebuli

1 šopek rukole

100 g pršuta

2 žlici mleka

Priprava:

1. Čebulo olupimo in narežemo na obročke. Rukolo očistimo in osušimo.

2. Testo razgrnemo, prerežemo na pol, zložimo skupaj in položimo v pekač. Smetano zmešamo z mlekom, s tem namažemo testo in ga obložimo s čebulo.

3. Pečemo v pečici 20 minut na 180 stopinjah.

4. Pico vzamemo iz pečice, potresemo z rukolo in obložimo s pršutom. Takoj postrežemo.

Preberite tudi: Zvito povabilo na kosilo: zapečena piščančja rulada s sirom. Kliknite TUKAJ!


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.