© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Ormož: Gastronomsko razvajanje »Prleška govedina«


tednik
Monika Levanič
29. 1. 2017, 06.49
Posodobljeno
10. 07. 2017 · 03:44
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Obloženi kruhek s pašteto, oljova govedina, rižota z lisičkami in rezinami govejega fileja, čista močna goveja juha, mešana sezonska solata, stek in krompirjev narastek ter limonin sorbet. S tako skrbno izbrano kulinariko v kombinaciji z vrhunskimi vini je kakih 50 gostov minulo soboto razvajalo svoje brbončice na kulinaričnem večeru Prleška govedina na turistični kmetiji Hlebec.

1485438601_ml-hlebec.jpg
Arhiv Štajerskega Tednika

Ekološki kmetiji Kosec in Zadravec, ki skupaj na spletu tržita ekološko govedino, sta minulo soboto združili moči s turistično kmetijo Hlebec na Kogu in pripravili so vrhunski tematski kulinarični večer pod imenom Prleška govedina. Goste so razvajali z odlično večerjo iz lokalnih dobrot, ki je bila pravo doživetje okusov, kraljica pa je zagotovo bila ekološka govedina, ki jo Kosec in Zadravec pridelujeta na svojih kmetijah; gre za meso mladega goveda iz ekološke proste reje.

Preberite več v Štajerskem Tedniku


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.