© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Omleta s paradižnikom in sirom


Maja Poljšak, Maja
19. 9. 2017, 15.00
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Ni treba, da je vsak obrok »zapleten«. Tudi preproste stvari so lahko okusne!

omleta s paradiznikom in sirom.jpg

Sestavine za 4 osebe:

  • 300 g paradižnika
  • 10 debelih jajc
  • 3 žlice olja za omlete
  • 3 žlice olja za špinačno solato
  • 8 rezin sira
  • 250 g mlade špinače
  • 2 žlici balzamičnega kisa
  • sol in poper
  • 1/2 žličke sladkorja

Priprava:

  1. Pečico ogrejemo na 200 stopinj. Paradižnik narežemo na kockice, damo v cedilo, potresemo s sladkorjem in ščepom soli in pustimo, da se odcedi. Špinačo dobro operemo in odcedimo, kasneje jo solimo in popramo, pokapljamo z oljem in balzamičnim kisom.
  2. Rumenjake ločimo od beljakov in beljake s ščepom soli stepemo v sneg. V skledi gladko zmešamo rumenjake, nato jim z lopatico previdno primešamo beljakov sneg.
  3. Ponev namažemo z oljem, vanjo vlijemo polovico jajčne zmesi in pri nizki temperaturi pečemo 2 minuti. Nato omleto obrnemo in preložimo na naoljen pekač. Postopek ponovimo z ostankom jajčne zmesi, nato omleti obložimo z odcejenim paradižnikom.
  4. Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo 4 minute. Nazadnje omleti s pomočjo pokrovke prepognemo, ju obložimo z rezinami sira, prerežemo in postrežemo s špinačno solato.

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.