V Celje pripeljala pridih Vietnama
Zanimiva zgodba se "skriva" za odprtjem restavracije s tujo hrano na Celjskem. Loi Brinovec je v Sloveniji 15 let iskala službo. Danes je že kar nekaj časa lastnica restavracije Wok & Roll Celje.

Čeprav so bile izkušnje na njeni strani – v domačem Vietnamu je bila zaposlena v mednarodnem hotelu s štirimi zvezdicami – zaposlitve takrat v Sloveniji sprva ni našla. V času iskanja se je dodatno izobraževala, opravila različne tečaje in diplomirala kot organizatorka turizma. Leta 2016 je obupala in se odločila, da bo svojo usodo vzela v svoje roke. Najela je manjši lokal, ga uredila, mu nadela ime Wok & Roll Celje ter se odločila, da bo gostom ponudila zdravo hrano. Na začetku je Loi Brinovec gostom ponudila nekaj osnovnih vietnamskih jedi. Sčasoma in z vedno boljšim poznavanjem celjskega kulinaričnega zemljevida je ugotovila, da Celjanom manjka ponudba veganske hrane in hrane za goste s celiakijo. S tovrstno ponudbo se ji je uspelo dodobra zasidrati v mednarodno kulinarično ponudbo v Celju.
Foto: Andraž Purg
Več v aktualni številki Novega tednika
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se