© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.
Čas branja 1 min.

Okus plus: svinjska rebrca z okusom po dimu


Revija Maja
15. 6. 2019, 16.01
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Že veste, kaj boste pripravili? Ne? Kaj pa, če postrežete s slastnimi svinjskimi rebrci po našem receptu?

rebrca svinjska.jpg
Revija Maja
Svinjska rebrca

Svinjska rebrca z okusom po dimu

Sestavine (za 4 osebe):
• 4 svinjska rebrca
• 4 žličke Kotányi Žar smoked začimbne mešanice
• 4 žlice oljčnega olja
• 300 g stročjega fižola
• 8 rezin slanine
• 100 ml jabolčnega soka
• 1-2 ciabatti

Koraki priprave :

Svinjska rebrca imajo lahko okus po dimljenih rebrcih tudi, če nimate žara za dimljenje. Kako? Berite dalje.

Svinjska rebrca dobro splaknite pod tekočo vodo in jih osušite s papirnato brisačko. Zmešajte mešanico začimb za žar z okusom po dimu z oljčnim oljem in z marinado dobro premažite rebrca. Pokrijte z aluminijasto folijo in pustite v hladilniku za vsaj 2 uri.

Pokuhajte stročji fižol v slanem kropu 5 minut, ohladite pod mrzlo vodo in zavijte v rezine slanine.

Rebrca popecite na žaru. Če imate žar s pokrovom za dimljenje, jih pecite na manjši temperaturi (140 °C) in dlje časa (90 minut). Če imate žar brez pokrova, jih pecite na višji temperaturi, dokler ne bodo hrustljavo zapečena. Vmes polivajte z jabolčnim sokom. Na koncu popecite še v slanino zavit stročji fižol.

Postrezite z rezinami ciabatte, ki ste jih rahlo popekli na žaru.

Priprava v pečici: Segrejte pečico na 140 °C in pecite rebrca približno 90 minut. Zadnjih 10 minut imejte vklopljeno funkcijo za žar.

Objavljeno v reviji Maja št. 11, 24. 5. 2019.

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.