Ohladite se z ledeno borovničevo torto!
Ljudje smo družabna bitja in za mizo, ko je čas za obed, radi sedemo skupaj. Naj vam tokrat pri pripravi kosila pomagajo tudi drugi. Nagrada bosta okusna bučkina juha in krompirjeva omleta, posladkajte pa se z ledeno torto.

Ledena borovničeva torta
4 osebe
Priprava 40 minut
Sestavine za pravokoten pekač (24 x 31 cm)
- 400 g borovnic
- 2 žlici limoninega soka
- 2 žlici + 150 g sladkorja
- 150 g maslenih piškotov
- 6 jajc
- sol
- 1 zavoj vaniljinega sladkorja
- 750 g sladke smetane
Priprava
1. Odmrznemo borovnice in jih 300 g ukašimo z limoninim sokom in dvema žlicama sladkorja. Pravokoten pekač (3,5 l prostornine) obložimo s papirjem za peko.
Preberite tudi: Poletna osvežitev z jabolčno-cimetovo vodo. Kliknite TUKAJ!
2. Dno pekača obložimo s polovico piškotov, z drugo polovico obložimo robove pekača.
3. Za zmrzlino od šest do osem minut kremasto stepamo jajca, ščepec soli, 150 g sladkorja in vaniljin sladkor. Smetano prav tako stepemo in dodamo kremi.
4. Kremo vlijemo v pekač na piškotno dno. Dve tretjini borovničeve kaše vlijemo na vrh in premešamo z vilicami. Pekač postavimo v zamrzovalnik, najbolje čez noč.
5. Eno tretjino borovničeve kaše zmešamo s 100 g borovnic. Ledeno torto 20 minut prej, preden jo ponudimo, vzamemo iz zamrzovalnika in potresemo z borovničevo mešanico.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se