Od radiča do prašiča – povsod malo drugače


Pod okriljem Zveze za tehnično kulturo Slovenije je danes na Grmu Novo mesto – Centru biotehnike in turizma potekalo 13. državno tekmovanje Etnoloških in kulinaričnih značilnosti slovenskega podeželja, letos z naslovom Od radiča do prašiča. Šest skupin dijakov iz petih različnih srednjih šol je prikazalo svoje raziskovanje dediščine znanja in veščin reje prašičev in kolin ter pripravo suhih mesnin. Tudi z zapisovanjem želi zveza mlade spodbuditi k ohranjanju izročila ki, kot dokazujejo naloge, je ponekod še živo.
Kot je med tekmovanjem povedala koordinatorica projekta na Grmu Novo mesto Marica Drmaž, si prizadevajo, da bi k sodelovanju pritegnili čim več srednjih šol, tekmovanje pa želijo v prihodnje razširiti tudi na višje šole.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se