© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Od radiča do prašiča – povsod malo drugače


dolenjski-list
I. N.
21. 4. 2011, 13.30
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

img_1489_000.jpg
Arhiv Dolenjskega lista
IMG_1489
img_1518_000.jpg
Arhiv Dolenjskega lista
Koline so bile včasih praznik, ta dan marsikje otroci niso šli v šolo, so med drugim ugotavljali mladi raziskovalci. (Foto: I. N.)

Pod okriljem Zveze za tehnično kulturo Slovenije je danes na Grmu Novo mesto – Centru biotehnike in turizma potekalo 13. državno tekmovanje Etnoloških in kulinaričnih značilnosti slovenskega podeželja, letos z naslovom Od radiča do prašiča. Šest skupin dijakov iz petih različnih srednjih šol je prikazalo svoje raziskovanje dediščine znanja in veščin reje prašičev in kolin ter pripravo suhih mesnin. Tudi z zapisovanjem želi zveza mlade spodbuditi k ohranjanju izročila ki, kot dokazujejo naloge, je ponekod še živo.

Kot je med tekmovanjem povedala koordinatorica projekta na Grmu Novo mesto Marica Drmaž, si prizadevajo, da bi k sodelovanju pritegnili čim več srednjih šol, tekmovanje pa želijo v prihodnje razširiti tudi na višje šole.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.