Svet24
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Zdaj je čas za ocvrte bučkine cvetove


M. S., Maja
26. 6. 2018, 16.01
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Tako kot ocvrti bezgovi cvetovi v pivskem testu so tudi ocvrti bučkini cvetovi prava poslastica. Ravno zdaj je čas, da bučke presadite v gredico, in že kmalu boste lahko uživali v imenitni jedi.

bučkini cvetovi.jpg
Olive M

Sestavine za 2 osebi:

75 g moke
sol, poper
250 ml mineralne vode z mehurčki
50 ml medu
50 ml belega vinskega kisa
olje za cvrtje
6 bučkinih cvetov (brez prašnikov)

Priprava:

1. Moko stresemo v skledo, dodamo sol in poper in med mešanjem z metlico prilivamo mineralno vodo, da dobimo gladko testo.

2. Olje segrejemo na 180 stopinj oziroma toliko, da kocka kruha v njem porjavi v tridesetih sekundah.

3. Cvetove bučk nežno povlečemo skozi testo in položimo v vroče olje.

4. Cvremo minuto do dve, potem pa cvetove odložimo na papirnato kuhinjsko brisačo, da popije odvečno maščobo.

5. Ocvrte cvetove postrežemo z mešanico medu in kisa v manjši skodelici, dovolj veliki za pomakanje.

Preberite tudi: Krhek posladek iz beljakovin. Kliknite TUKAJ!


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.