Nedeljske nevihte

V Logarski dolini zasulo strugo in pot pod slapom Rinka

G.G./STA
29. 7. 2024, 08.13
Posodobljeno: 29. 7. 2024, 09.12
Deli članek:

Nedeljsko popoldne je bilo vremensko petro. Ponekod preveč. V Črni na Koroškem je po enem letu spet zalilo številne kleti, sprožilo pa se je več zemeljskih plazov. Prizadeta je bila tudi Logarska dolina.

Facebook / Katarina Prelesnik
V Logarski dolini je spet nasulo kamenja.

Z območja Črne na Koroškem so poročali o zalitih številnih kleteh ter sproženih zemeljskih plazovih, zaradi česar so bili na terenu gasilci iz Črne in Mežice. Po poročanju Koroškega radia je v Spodnjem Javorju plaz delno zasul domačina, ki so ga rešili gasilci in ga prepeljali v bolnišnico. Škodo je neurje v Črni po besedah županje Romane Lesjak povzročilo na podobnih mestih kot v lanski ujmi. Zasulo je stanovanjske objekte, tudi novo kegljišče, ki je bilo tik pred odprtjem. Vpoklicali so vse razpoložljive stroje, aktivirali tudi delavce koncesionarja za urejanje reke Meže. "V Črni na Koroškem so ljudje na koncu z živci. Sanacija po lanski avgustovski ujmi sploh še ni bila končana, vse lahko začnejo znova. Poleg zalitih hiš pa so se prožili še plazovi. V Spodnjem Javorju je plaz do pasu zasul domačina, ki so ga rešili gasilci in ga prepeljali v bolnišnico," je za Svet24TV dejala Romana Lesjak.

Tudi na območju Mestne občine Slovenj Gradec in Občine Mislinja so bile popoldne zaradi močnega deževja zalite številne kleti in dvorišča. Podrto drevje je za dlje časa ustavilo promet na glavni cesti Slovenj Gradec-Mislinja, še kažejo podatki centra za obveščanje.

Spet je bila na udaru vremenskega dogajanja tudi Logarska dolina, kjer je neurje že prejšnji teden razdejalo območje pod priljubljeno turistično točko slap Rinka. Kot je za STA povedala županja Solčave Katarina Prelesnik, je zasulo strugo in pot pod slapom. K sreči nihče ni bil poškodovan, je pa morala gorska reševalna služba reševati 17 planincev.

O močnem vetru, ki je podiral drevesa, so poročali iz Črnomlja, kjer je bil zaradi tega oviran promet na več lokalnih cestah, v naseljih Tribuče, Perudina in Vukovci pa je veter razkril strehe dveh stanovanjskih hiš in delavnice.

Tudi na območju Celja je voda poplavila več kleti stanovanjskih objektov, podrtih je bilo več dreves, ki so zaprla posamezne lokalne ceste, zemeljski plaz pa ogroža hišo na območju Žalca. V Krškem so zaradi neurja z močnim vetrom tamkajšnji gasilci prekrili dva objekta, delavci Elektra Celje pa so morali odpraviti okvaro, zaradi katere je bila nekaj časa motena oskrba z elektriko na območju Senovega.

Na območju Maribora so po poročanju regijskega centra za obveščanje zabeležili 19 intervencij, predvsem zaradi poplavljenih objektov, zamakanja streh in podrtih dreves, ki so ogrožala promet na območjih Studencev, Peker in Radvanja. Kar nekaj posredovanj je bilo potrebnih tudi na območjih Slovenskih goric ter občin Pesnica, Oplotnica, Slovenska Bistrica in Šentilja.

Iz Trbovelj so poročali o več podrtih drevesih, ki so zaprla tako lokalne kot regionalne ceste, na Rudarski cesti pa je močan veter odkril streho na športnem objektu Rudar. V Zagorju je močno deževje prav tako zalilo stanovanjske objekte, sprožilo se je nekaj plazov.

Estrada

robert petan_foto jernej kokol (2)
Po poroki

Robert Petan razkril podrobnosti medenih tednov in nove sezone satirične oddaje

Sophia Loren
Italijanska igralka

Filmska diva Sophia Loren na pragu okroglega jubileja

PR_danielpopovic
Aktual

VIP večerja z Danielom Popovićem v Hotelu Dolenj'c

natalija-veseljak-simon-pelko-1
Amore mio

Najljubši kompliment za Natalijo: »Mami, ti si najboljša mami na svetu!«

Srbski igralec Sergej Trifunović
Srbski igralec

Trifunović v Splitu dobil 60 dni pogojne kazni, plačati mora 150 evrov, zanj se je zavzel tudi Vučić

Alfi Nipič
Dvojno slavje

Nipiča za prvih 80 šokirali z "muzikantsko budnico" in vodometom, Hermino Veseljaki obiskali na domu

Zanimivosti

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste

električni-števec
Napačen števec

Skoraj 20 let plačeval račune nekoga drugega, opazil šele sedaj

sanje, sanjanje, letenje
Popolnoma vsi sanjamo

Najpogosteje se sanje vrtijo okoli denarja ali letenja

Splet 1-brez CO2
Zanimivosti

Slovenske železnice pomembno prispevajo k varovanju okolja: od letos z brezogljičnim prevozom potnikov in tovora z vsemi električnimi vlaki

seo net
Zanimivosti

Kako se dela SEO optimizacija - Vodnik za boljšo vidnost