Gospodarstvo

TOP primeri uporabe drsne zasteklitve

Vsebino omogoča: MN Steklo
6. 8. 2024, 14.52
Posodobljeno: 6. 8. 2024, 15.09
Deli članek:

Drsna zasteklitev je eden izmed najbolj priljubljenih arhitekturnih trendov sodobnega časa. Ponuja elegantno in funkcionalno rešitev za povezovanje notranjih in zunanjih prostorov, hkrati pa omogoča prehod naravne svetlobe in ohranja toploto doma. Ne glede na to, ali želite ustvariti brezhiben prehod med vašo dnevno sobo in teraso, povečati svetlost v vašem domu, ali zgolj izboljšati energetsko učinkovitost stavbe, drsna zasteklitev ponuja široko paleto možnosti.

MN Steklo
Drsna zasteklitev

Drsna zasteklitev je inovativna in funkcionalna rešitev za različne prostore, ko želite združiti estetiko, praktičnost in energetsko učinkovitost.

Drsna zasteklitev omogoča, da enostavno povezujemo notranje in zunanje prostore, kar zagotavlja nemoten prehod svetlobe in svežega zraka, hkrati pa nudi zaščito pred vremenskimi vplivi.

V nadaljevanju navajamo različne možnosti uporabe drsne zasteklitve, ki lahko izboljšajo in polepšajo vaš življenjski ali delovni prostor. Še prej pa si poglejmo, kakšne prednosti prinaša zasteklitev.

Prednosti drsne zasteklitve

Imeti balkon, teraso ali zimski vrt je že samo po sebi prednost, ki pa jo večina izkorišča le poleti. Vendar pa lahko ta prostor zlahka postane uporaben skozi celo leto, tudi pozimi.

Najbolj enostavna rešitev je drsna zasteklitev, ki prinaša številne prednosti:

  • Enostavna uporaba prostora v vseh letnih časih: zasteklitev balkona omogoča, da balkon ali teraso preprosto odprete in že uživate v svežem zraku in prijetnem soncu, ne glede na vreme.
  • Zaščita pred neugodnimi vremenskimi vplivi: zasteklitev učinkovito varuje zunanji prostor pred dežjem, snegom in vetrom.
  • Dodatna svetloba: drsna steklena vrata so odlična izbira za vse, ki želijo v svoj dom pripeljati več naravne svetlobe.
  • Povečana varnost: drsna zasteklitev terase omogoča, da se lahko tudi otroci in živali gibajo bolj svobodno.
  • Pridobitev dodatnega prostora: zasteklitev je idealna tudi iz vidika, da pridobite dodaten prostor, ki ga lahko koristite skozi celo leto.
  • Dodatna izolacija: steklo kot dodatna zvočna izolacija je še posebej dobrodošla v okolju kjer je hrup povečan. Poleg tega lahko s popolnim zapiranjem steklenih površin pozimi preprečimo izgubo toplote iz notranjih prostorov in tako zmanjšamo potrebo po ogrevanju.

1) Drsna zasteklitev terase

Terasa je osrednji prostor zabave in druženja v poletnih dneh, zakaj jo ne bi izkoristili tudi pozimi. Drsna zasteklitev terase omogoča, da jo lahko uporabljate skozi celo leto, ne glede na vreme. Ko pridejo hladnejši dnevi boste lamele zaprli, pol priprli, si naredili zavetrje in vašo zastekljeno teraso še naprej nemoteče koristili tudi pozimi.

MN Steklo
Drsna zasteklitev

Zasteklitev terase in balkona prispeva k prijetnejšemu in svetlejšemu bivalnemu prostoru, hkrati pa omogoča popolno zaščito pred dežjem in vetrom, ne da bi se morali odpovedati lepemu razgledu.

2) Drsna zasteklitev balkona

Če imate stanovanje je drsna zasteklitev balkona odličen način, da povečate bivalni prostor. S tem načinom zasteklitve lahko izkoristite svoj balkon skozi celo leto, saj drsna vrata omogočajo zaščito pred vremenskimi vplivi ter zmanjšajo hrup iz okolice.

MN Steklo
Drsna zasteklitev

Poleg tega lahko zasteklitev bistveno izboljša estetski videz stanovanja in doda vrednost vaši nepremičnini.

3) Na zimskem vrtu

Zimski vrt je odlična rešitev za vse, ki želijo uživati v naravi tudi v hladnejših mesecih. Drsna zasteklitev omogoča enostavno prehajanje med notranjostjo in zunanjostjo, hkrati pa zagotavlja odlično izolacijo. Tako lahko ustvarite prijeten in topel prostor, ki je kot nalašč za sprostitev, gojenje rastlin ali kot dodaten bivalni prostor.

MN Steklo
Drsna zasteklitev

Drsna zasteklitev, sestavljena iz steklene strehe in steklenih sten, omogoča, da kombinacija naravne svetlobe in zaščite pred vremenskimi vplivi naredi zimski vrt pravi mali raj na zemlji.

4) Zasteklitev letne kuhinje

Letne kuhinje postajajo vse bolj priljubljene, ker omogočajo kuhanje in druženje hkrati na prostem. Zasteklitev letne kuhinje je v tem primeru odlična izbira, saj omogoča popolno prilagodljivost prostora glede na vremenske razmere.

V toplih dneh lahko zasteklitev povsem odprete in uživate v svežem zraku, medtem ko v hladnejših dneh ali ob dežju preprosto zaprete in še vedno uživate v svoji zunanji kuhinji brez skrbi. Drsna zasteklitev poskrbi, da je vaša letna kuhinja uporabna skozi vse leto.

5) Drsna zasteklitev za restavracije in kavarne

Za restavracije in kavarne je drsna zasteklitev izjemno praktična in estetska rešitev. Omogoča, da gosti uživajo v prijetnem ambientu in pogledu na okolico, ne glede na vreme. V toplejših mesecih lahko zasteklitev popolnoma odprete, kar ustvarja občutek prostornosti in povezanosti z naravo.

MN Steklo
Drsna zasteklitev

V hladnejših mesecih pa z zaprtjem zasteklitve zagotovite udobje in zaščito pred mrazom, hkrati pa ohranite svetlobo in lep razgled. Tako lahko ustvarite prijetno vzdušje in povečate privlačnost svoje restavracije skozi celo leto.

Drsna zasteklitev ponuja številne prednosti in možnosti uporabe, od izboljšanja bivalnih prostorov v hiši in stanovanju, do ustvarjanja funkcionalnega in estetsko privlačnega zimskega vrta, letne kuhinje ter gostinskega objekta. Zaradi svoje prilagodljivosti in elegantnega videza je drsna zasteklitev odlična izbira za vse, ki želijo združiti praktičnost in estetiko ter izkoristiti prednosti naravne svetlobe.

Estrada

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

kraljica Margareta II
Na opazovanju

Nekdanja danska kraljica Margareta II. končala v bolnišnici

peter-kočjaž, maja-oderlap
Triletna plovba

Iskreno z Majo Oderlap: Peter in Natalija sta prodala vse in se odpravila okoli sveta

mariah-carey, pevka
Izguba sestre in mame

Mariah Carey v težkih trenutkih tolaži njen bivši mož

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste