Zločin na Hrvaškem

"Pravkar sem ubil osem ljudi," je rekel natakarici, ta pa je pametno reagirala

R.T.
22. 7. 2024, 20.14
Posodobljeno: 22. 7. 2024, 20.18
Deli članek:

Upokojeni vojaški policist Krešimir Pahoki iz Donjeg Daruvarja je bil med lokalnim prebivalstvom znan po tem, da je cele dneve previsel v lokalu pred trgovino.

Bobo
Pahoki je vstopil v dom starejših, plačal oskrbnino za mamo in začel streljati.

51-letni vojni veteran Pahoki je zagrešil grozodejstvo. V zasebnem domu za starejše in nemočne v Daruvarju je nekaj čez 10. uro s pištolo ubil svojo mamo in pet varovank ter uslužbenko. Že pred »norostjo« je stopil v kavarno in vsem gostom naročil pijačo. Pravijo, da je bil popolnoma miren in da je dejal, da ima opravek oz. da bo »nekaj naredil«. Po morilskem pohodu se je s pištolo v roki vrnil v kavarno. Pištolo je odložil na stol, natakarica pa je, ko ga je videla, stekla na teraso in po pisanju Indexa starejši kolegici rekla: »Prišel je nek tip s pištolo.« Izkušena natakarica je ostala hladna kot špricer. Stopila je do Pahokija in mu mirno rekla: »Samo ne početi neumnosti.« Od Franja Tuđmana odlikovani veteran pa je odvrnil: »Pusti me na miru, pravkar sem ubil osem ljudi. Pusti me, da se usedem. Daj mi pivo.« Natakarica se je približala drugim gostom v lokalu in jim potihoma rekla, da se je nekaj zgodilo, da je bolje, da zapustijo lokal. Res so odšli, brez panike, natakarica pa je poklicala policiste, pri tem je pazila, da je ponoreli Pahoki ne vidi. Policisti so bili čez nekaj minut pred lokalom. Natakarica jim je odprla vrata garaže, šli so skozi skladišče, prišli na teraso in uperili orožje proti Pahokiju. Ta je bil v tistem trenutku povsem miren in se je predal brez upiranja.

Facebook
51-letni Krešimir Pahoki.

Kdo pa je bil Krešimir Pahoki? Upokojeni pripadnik vojaške policije, ki se je po pričanju prebivalcev po upokojitvi cele dneve nacejal s pivom in drugimi alkoholnimi zvarki. Policija je potrdila, da je bil Pahoki pred enim mesecem udeležen v sporu z znancem. Oba sta bila pijana, Pahoki mu je držal pištolo na ustih, nato pa ga je vrgel po stopnicah, na katerih so bile steklenice. Leta 2004 je Pahoki grozil očetu, policisti pa so ga zaradi kršenja javnega red in miru obravnavali še enkrat.

Estrada

monika avsenik pl
Pevka, učiteljica, fotografinja

Monika Avsenik spregovorila o bremenu, ki ga nosi njen priimek, in enem od bolj bolečih trenutkov v karieri

jodie foster
V eni sezoni

Seriji Shogun rekordnih 18 emmyjev

dominik bagola
Dominik Bagola - Balladero

Letos so ga presenetile lastovke, v spominu ima še kačo

andrej hofer
Konec poletja

Kaj znanega voditelja spravi v manjši obup

matjaž javšnik
Srce je dobro

Matjaž Javšnik se ne more zrediti

sveča, prometna nesreča
Smrt glasbenega pionirja

Poslovil se je legendarni slovenski glasbenik "Zoran, za prijatelje tudi Crni"

Zanimivosti

_Reporter.
Zanimivosti

Kandidatka z udbovskim dosjejem: zaradi sodelovanja s Službo državne varnosti lahko Marti Kos propade komisarska kandidatura

boj_1
Rimljani

Boj velikanov za oblast

kotna sedežna garnitura
Vsestransko uporabne

Poznate vse prednosti kotnih sedežnih garnitur?

renato-volker
Gejevski aktivist, komik, šank filozof

Hiral na mariborski onkologiji, dobil videnje in začel pisati

jedilno olje
Reckiliramo

Kaj storite z oljem, ki ostane po koncu priprave obroka?

cedevita-olimpija, basket-preparty
1. oktober

Vsi v Stožice na nepozaben spektakel!