Svet24
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Nova knjiga Janeza Bogataja o kulinariki Dolenjske: Kolikor gričev, toliko okusov


lokalno
M. J. H.
6. 5. 2021, 09.30
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

_zzzzknjiga__1_.jpg
prof. dr. Janez Bogataj (foto: arhiv DL)
_zzzzknjiga__2_.jpg
_zzzzknjiga__3_.jpg

Nova knjiga prof. dr. Janeza Bogataja o kulinarični kulturni dediščini Dolenjske je odličen vir za sodobno kulinarično ponudbo, v kateri so zastopane dolenjske jedi in pijače s seznama Strategije gastronomije Slovenije. Pretežni izbor s tega seznama je v opisan tej knjigi, ki že z naslovnico ponuja najznačilnejše jedi, kulinarične posebnosti z vrha kulinarične piramide Dolenjske. Ob vsaki jedi in pijači je zapisana tudi zgodba, ki ponazarja izvor in običaje ob pripravi in uživanju dobrot.

Ob številnih jedeh je na dolenjski mizi najpogosteje rdečkasta vinska zvrst, imenovana cviček, ki je tudi zaščitena ter druge značilne pijače, ki se pridelujejo v dolenjski regiji.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.