Nova knjiga Janeza Bogataja o kulinariki Dolenjske: Kolikor gričev, toliko okusov



Nova knjiga prof. dr. Janeza Bogataja o kulinarični kulturni dediščini Dolenjske je odličen vir za sodobno kulinarično ponudbo, v kateri so zastopane dolenjske jedi in pijače s seznama Strategije gastronomije Slovenije. Pretežni izbor s tega seznama je v opisan tej knjigi, ki že z naslovnico ponuja najznačilnejše jedi, kulinarične posebnosti z vrha kulinarične piramide Dolenjske. Ob vsaki jedi in pijači je zapisana tudi zgodba, ki ponazarja izvor in običaje ob pripravi in uživanju dobrot.
Ob številnih jedeh je na dolenjski mizi najpogosteje rdečkasta vinska zvrst, imenovana cviček, ki je tudi zaščitena ter druge značilne pijače, ki se pridelujejo v dolenjski regiji.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se