© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Nekaj novega: divji riž z zelenjavo in mesom


M. S., Maja
17. 4. 2018, 11.01
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Za vse ljubitelje riža danes kuhamo divji riž z zelenjavo in mesom. Dober tek!

pfannen-geschnetzeltes_mit_broccoli_24836_1.jpg
Revija Maja

Divji riž z zelenjavo in mesom

Sestavine za 3 osebe:

150 g divjega riža
1 strok česna
1 rdeča paprika
250 g brokolija
300 g govejega mesa
1 goveja jušna kocka
2 žlici sojine omake
1 žlička sezamovega olja
3 žlice olivnega olja
poper
pest bazilike

Priprava:

1. Riž skuhamo po navodilih na embalaži.

2. Česen olupimo in sesekljamo. Papriki odstranimo semena in jo narežemo na trakove. Tudi zrezek zrežemo na trakove.

3. Jušno kocko zmešamo s tremi žlicami tople vode, sojino omako, sezamovim oljem in česnom. V to marinado položimo meso za pet minut.

4. Potem ga spečemo na dveh žlicah olivnega olja. Pečenega prestavimo v drugo posodo in prilijemo v ponev preostalo olje, dodamo papriko in brokoli ter oboje popečemo.

5. K zelenjavi dodamo še meso, prilijemo marinado in tri minute pražimo. Popramo.

6. Postrežemo z rižem in potresemo z baziliko.

Preberite tudi: Iz babičine kuhinje - fižolova enolončnica. Kliknite TUKAJ!


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.