© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kako porabiti ostanke pečenega mesa? Skuhajte torteline!


M. S. Maja
13. 2. 2018, 11.01
Posodobljeno
14:43
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Iz pečenega mesa, ki vam je ostalo od prejšnjega dne, lahko pripravite okusne torteline v omaki.

tortelini.jpg
Revija Maja

Tortelini v mesni omaki

Sestavine za 4 osebe:
400 g pečenega mesa od prejšnjega dne
2 bučki
1 šopek mlade čebule
1 strok česna
2 žlici olivnega olja
sol, poper
1 žlička mlete rdeče paprike
500 g tortelinov
1 šopek peteršilja
50 g nastrganega parmezana

Priprava:

1. Meso od pečenke, ki nam je ostala od nedeljskega kosila, narežemo na koščke. Bučki narežemo na koščke, čebulo na obročke. Česen olupimo in sesekljamo.

2. V ponvi segrejemo olje in na njem pregrejemo meso. Dodamo zelenjavo in česen, pražimo 4 minute. Ves čas mešamo. Solimo, popramo, potresemo s papriko.

3. Torteline skuhamo v vreli slani vodi. Peteršilj osmukamo in sesekljamo, vmešamo med torteline in dodamo mesni omaki. Potresemo s parmezanom.

Preberite tudi: Čokoladni grehi. Kliknite TUKAJ!


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.