© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Navdušite goste: Recept za drugačne pečene sendviče


lokalno
29. 1. 2023, 16.00
Posodobljeno
30. 01. 2023 · 10:46
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

_zzpan.jpg

##IMAGE-4041313##

V načrtu imate večerno druženje, želeli bi postreči nekaj okusnega, a bi vam bilo všeč, če bi bila jed preprosta, a hkrati malce drugačna ... Izvolite!

ČAS PRIPRAVE: 25 minut


KOLIČINA: za 4 osebe
Sestavine

250 g sira (gavda)
250 g paradižnika
2 žlici olja
500 g opečenca
100 g majoneze (ali kisle smetane)
200 g rezin šunke
200 g kečapa
pest sončničnih semen
sol
mlet poper
peteršilj za okras

PRIPRAVA

1. Sir na grobo naribajte, paradižnik narežite na rezine. Pekač z višjim robom namažite z oljem in nanj razporedite polovico opečenca.

2. Opečenec v pekaču namažite z majonezo ali kislo smetano, na vrh položite polovico šunke, premažite s kečapom, dodajte polovico paradižnika in potresite s sirom.

3. Na sir položite preostali opečenec, ga ponovno premažite z majonezo, položite preostalo šunko in paradižnik, posujte s sirom, sončničnimi semeni, soljo ter poprom.



4. Pecite v pečici pri 180 °C približno 20 minut, da se zlatorjavo zapeče. Ko se ohladi, narežite na porcije in okrasite s peteršiljem.

Še več okusnih receptov boste našli v reviji Jana, št. 3, 17. 01. 2023.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.