Nasvet: Kako pripraviti kostanj v pečici?

##IMAGE-4019819##
Imate zelo radi pečen kostanj pa nimate ravno možnosti, da bi si ga pripravili? No, pa saj se lahko peke lotite tudi drugače.
Saj vemo, ni ga čez kostanj, ki je pripravljen nad prasketajočim ognjem. Omamen vonj, ki nas objema med čakanjem in od saj obarvani črni prsti imajo kakopak prav poseben čar. Ampak če nas ravno zagrabi silna želja po pečenem kostanju, čas in pogoji pa nam niso naklonjeni, si lahko pomagamo tudi z domačo pečico. Ste zavili z očmi? Nikar. Tudi kostanj iz pečice je zelo okusen.
Naj vam zaupamo, kako ga pripraviti …
Kostanj namočite v mlačni vodi (tako bo lupina mehkejša).
Pečico segrejte na 250 stopinj Celzija.
Pekač obložite s peki papirjem.
Kostanje ustrezno prerežite, da ne boste imeli neljubih eksplozij.
Kostanj razprostrite po peki papirju in ga poškropite z vodo.
V pečici ga namestite na najvišje vodilo.
Pecite 30 minut, vmes večkrat premešajte.
Pečen kostanj stresite na vlažno krpo in počakajte nekaj minut, da se ohladi.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se