Najbolj navdušil fižolov štrukelj

Mladost kuharske igre in okus fižola na krožniku sta združeni na fotografijah Gastronomsko fotografske razstave okusov jesen-zima 2008, ki so jo pred kratkim odprli v restavraciji Tango na Otočcu.
Mladi kuharji, stari do 25 let, iz vse Slovenije, so se zbrali na pobudo organizatorja zavoda Okus. Zavod Okus na jugovzhodnem delu Slovenije skrbi za širitev kulture uživanja hrane in pijače, predvsem pa tudi za širitev poklica in promocije Dolenjske tudi skozi gastronomijo.
Z razstavo so želeli spodbuditi mlade k ustvarjanju lastne ideje z izkušnjami in podporo starejših kuharskih kolegov. Najboljšo jed, fižolov štrukelj, sta skuhala Gregor Jager in Primož Vodeb, ki se bosta za nagrado nekaj časa lahko vozila z osebnim avtomobilom Renault Twingo.

Vabljeni gostje so lahko na otvoritvi razstave okusov uživali ob peninah vinorodne dežele Posavje. Za strokovno podkovanost projekta sta poskrbela prof. Janez Bogataj, soavtor strategije gastronomije Slovenije. Razstava bo v prihodnje na ogled v različnih krajih po Sloveniji.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se