© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.
Gastronomsko fotografska razstava okusov

Najbolj navdušil fižolov štrukelj


dolenjski-list
I. N.
11. 12. 2008, 00.00
Posodobljeno
08:12
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

zmagovalca.jpg
Zmagovalca Gregor Jager in Primož Vodeb.

Mladost kuharske igre in okus fižola na krožniku sta združeni na fotografijah Gastronomsko fotografske razstave okusov jesen-zima 2008, ki so jo pred kratkim odprli v restavraciji Tango na Otočcu.

Mladi kuharji, stari do 25 let, iz vse Slovenije, so se zbrali na pobudo organizatorja zavoda Okus. Zavod Okus na jugovzhodnem delu Slovenije skrbi za širitev kulture uživanja hrane in pijače, predvsem pa tudi za širitev poklica in promocije Dolenjske tudi skozi gastronomijo.

Z razstavo so želeli spodbuditi mlade k ustvarjanju lastne ideje z izkušnjami in podporo starejših kuharskih kolegov. Najboljšo jed, fižolov štrukelj, sta skuhala Gregor Jager in Primož Vodeb, ki se bosta za nagrado nekaj časa lahko vozila z osebnim avtomobilom Renault Twingo.

kuharji_skupna.jpg
Kuharska ekipa razstave

Vabljeni gostje so lahko na otvoritvi razstave okusov uživali ob peninah vinorodne dežele Posavje. Za strokovno podkovanost projekta sta poskrbela prof. Janez Bogataj, soavtor strategije gastronomije Slovenije. Razstava bo v prihodnje na ogled v različnih krajih po Sloveniji.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.