© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Naj svinjski zrezek z vanilijo zaokroži slovesno večerjo!


M. O. Ž.
16. 12. 2017, 12.01
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Kdor je ljubitelj mesa, si ga privošči večkrat v tednu. Zrezke v različnih omakah, pa koščke mesa v obarah, rižotah, testeninah ali solatah ob nedeljah zamenja pečenka in spet se zavrti nov krog.

svinjski zrezek marelica omaka.jpg
Revija Maja

Svinjski zrezki v marelični omaki z vaniljo

Sestavine za 4 osebe:
8 svinjskih zrezkov (po 80 g)
2 šalotki
240 g suhih marelic
2 stroka vanilje
60 g masla
600 ml čiste goveje juhe
sol

Priprava:


1. Šalotki olupimo in sesekljamo. Marelice razpolovimo, iz vaniljinih strokov pa postrgamo sredico. 

2. Zrezke popečemo na vročem maslu. Odstavimo z ognja in pokrijemo, da ostanejo topli.

3. V isti ponvi popražimo šalotki, dodamo marelice, vaniljina stroka in sredico, zalijemo z juho in od 6 do 8 minut počasi kuhljamo. Solimo, v ponev vrnemo zrezke in jih pregrejemo.

Majin nasvet
K zrezkom skuhamo testenine.

Preberite tudi: Praznične dobrote - cimetove palčke. Kliknite TUKAJ!


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.