© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Naj zadiši po morju: orada z zeliščnim maslom


A. K., Maja
16. 6. 2019, 11.01
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Prav nič ne bi bilo narobe, če bi si jih privoščili prav vsak dan v tednu - ribe namreč, te spolzke morske krasotice, ki se jim ne more upreti celo marsikateri vegetarijanec.

orada-z-zeliscnim-maslom-jpg.jpeg
Revija Maja
Orada z zeliščnim maslom

Kakovostna riba, kakršna je na primer orada ali losos, je odlična že brez množice dodatkov, s katerimi radi izboljšujemo meso, ne smeta pa manjkati najkakovostnejše olivno olje in rožmarin.

Orada z zeliščnim maslom

30 minut

Sestavine za 4 osebe:

75 g mandljevih lističev
125 g zeliščnega masla
1 limona
4 orade (po 350 g)
peteršilj
olivno olje

Priprava:

Mandljeve lističe popražimo v ponvi brez maščobe. 60 g zeliščnega masla narežemo na rezine. Limono umijemo, do suhega obrišemo in narežemo na rezine. Ribe splaknemo z vodo in prav tako osušimo. Z ostrim nožem na vsaki strani nekajkrat zarežemo vzdolž ribe. Očiščeno ribo napolnimo z mandljevimi lističi, limoninimi in maslenimi rezinami. Položimo jo na rešetko ali naoljeno alufolijo in pečemo od 12 do 15 minut na vročem žaru. Proti koncu peke ribe pokapljamo s preostankom razpuščenega masla. Okrasimo s peteršiljem.

Objavljeno v reviji Maja št. 11, 24. 5. 2019.

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.