Nad slovenski rekord v kuhanju bograča

Pred novomeškim Planetom Tuš sta Tuševa kuharja Marjan Lanek in Boštjan Jeseničnik danes skuhala 400 litrov bograča, ki so ga obiskovalci nakupovalnega centra v tem času že pojedli. Tuševi kuharji, ki so enako količino bograča pripravili tudi v Celju in Mariboru, so tako s 1200 litri te golažu podobne jedi izzvali dosedanji rekord v kuhanju jedi iz leta 2004.
Kot sta dejala kuharja, ki sta s kuhanjem pričela že v dopoldanskih urah, je lažje skuhati večjo količino jedi kot manjšo, tudi okus je ob večji količini čisto drugačen. Recept za bograč je sicer enostaven: tri vrste mesa, svinjina, govedina in divajčina, krompir in veliko zelenjave, predvsem čebule, paradižnika in paprike. Poseben okus jedi prida kakšen pekoči feferon, je o svojem receptu povedal kuhar Lanek.
Planet Tuš je v Novem mestu danes praznoval svojo peto obletnico, tako da so obiskovalcem postregli tudi s torto, ki je bila – tako kot Planet, ogromna.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se