Svet24
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.
Pred Planeti Tuš

Nad slovenski rekord v kuhanju bograča


dolenjski-list
I. N.
30. 8. 2008, 17.45
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

img_0579_000.jpg
Arhiv Dolenjskega lista
Pred novomeškim Tušem so danes skuhali 400 litrov bograča in ga v tem času tudi že pojedli. (Foto: I. Novak)

Pred novomeškim Planetom Tuš sta Tuševa kuharja Marjan Lanek in Boštjan Jeseničnik danes skuhala 400 litrov bograča, ki so ga obiskovalci nakupovalnega centra v tem času že pojedli. Tuševi kuharji, ki so enako količino bograča pripravili tudi v Celju in Mariboru, so tako s 1200 litri te golažu podobne jedi izzvali dosedanji rekord v kuhanju jedi iz leta 2004.

Kot sta dejala kuharja, ki sta s kuhanjem pričela že v dopoldanskih urah, je lažje skuhati večjo količino jedi kot manjšo, tudi okus je ob večji količini čisto drugačen. Recept za bograč je sicer enostaven: tri vrste mesa, svinjina, govedina in divajčina, krompir in veliko zelenjave, predvsem čebule, paradižnika in paprike. Poseben okus jedi prida kakšen pekoči feferon, je o svojem receptu povedal kuhar Lanek.

Planet Tuš je v Novem mestu danes praznoval svojo peto obletnico, tako da so obiskovalcem postregli tudi s torto, ki je bila – tako kot Planet, ogromna.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.