© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Na žlico


Maja Poljšak, Maja
27. 10. 2017, 18.15
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Jeseni se nam priležejo vroče in goste juhe ter različne jedi na žlico. Za vas smo pripravili recept kremne juhe za katero ne potrebujete veliko časa za pripravo.

juha.jpg

NA ŽLICO

Kremna juha iz korenaste zelenjave

Sestavine za 4 osebe:
500 g pastinaka
500 g korenja
1 žlica olja
1 sesekljana čebula
2 rdeča čilija
1 l čiste zelenjavne juhe
1 žlička začimbne mešanice garam masala
1 neškropljena pomaranča
1 žlička semen kumine

Priprava:

1. Pastinak in korenje ostrgamo in narežemo na kockice. Čilija po dolžini prerežemo, odstranimo semena in ju sesekljamo. Pomarančno lupino naribamo in iztisnemo sok.

2. V posodi segrejemo olje, dodamo čebulo in čili, mešamo in pražimo, da čebula postekleni. Nato vmešamo garam masalo in pražimo minuto. Dodamo še pastinak in korenje, prilijemo juho in 200 ml vode, zavremo in pokrito kuhamo približno 20 minut, da se zelenjava skuha.

Preberite še

3. Ko je zelenjava mehka, s paličnim mešalnikom vse zmiksamo, primešamo pomarančno lupinico in sok, juho razdelimo v skledice in potresemo s popečenimi semeni kumine.

E-novice · Novice

Prijavite se na e-novice in ostanite na tekočem z najpomembnejšimi dogodki doma in po svetu.

Hvala!

Vaša prijava je bila sprejeta.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.