Moj najljubši recept: odlični puhasti vaflji
25. marca, na materinski dan, smo praznovali tudi mednarodni dan vafljev. Nina Strnad pravi, da je zanje našla odličen recept. Pri njih doma gredo za med.
Sestavine
250 g moke
1 vrečka pecilnega praška
večji ščep soli
2 žlici sladkorja
2 jajci
300 ml mleka
80 ml stopljenega masla/olja
vaniljev izvleček
Priprava
1. Vklopimo pekač za vaflje.
2. Jajčni beljak stepemo v čvrst sneg.
3. V eni posodi zmešamo suhe sestavine, v drugi mleko, stopljeno maslo
in jajčni rumenjak. Vsebino iz obeh posod združimo, premešamo ter počasi
in nežno dodajamo jajčni beljak.
4. Ko je masa enotna, jo z veliko žlico nanesemo na sredino pekača, zapremo in počakamo, da se zlato zapeče (pribl. 5 min).
5. Postrežemo s čokoladnim namazom, marmelado, gozdnimi sadeži, smetano ali drugim želenim dodatkom.
Še več slastnih receptov vas čaka v reviji Jana, št. 12., 19. marec, 2024.
E-novice · Novice
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se