Svet24
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Najboljši recept za jagodno pito!


M. S., Maja
12. 5. 2018, 15.01
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Sočne in sladke jagode so visoko na lestvici priljubljenega sadja. Ker prihaja njihov čas, je spodnji recept obarvan rdeče.

male pite.jpg
Revija Maja

Mini jagodne pite

20 min

Sestavine za 4 osebe:
200 g orehovih jedrc
2 žlici masla
1 žlica javorjevega sirupa
1 žlica rjavega sladkorja
140 g jagod
2 žlici pomarančnega likerja (grand marnier)
120 g sladke smetane
4 jagode za okras

Priprava:

1. Pečico segrejemo na 180 stopinj. Z maščobo namažemo štiri nizke okrogle pekače za pite (premer 10 cm).

2. Orehova jedrca, maslo, sirup in rjavi sladkor stresemo v mešalnik in sesekljamo. Maso odmerimo v pekače in obložimo dno.

3. Pečemo v pečici od 13 do 15 minut. Počakamo, da se ohladi, potem pa testeno dno vzamemo iz pekačev.

4. Jagode očistimo in narežemo na kocke. Prelijemo jih z likerjem in naložimo na orehovo podlago. Smetano stepemo in odmerimo na jagode.

5. Jagode, ki smo jih prihranili, narežemo na rezine in z njimi okrasimo pite.

Preberite tudi: Ta teden kuhamo s chefom Iztokom Ilšnikom. Kliknite TUKAJ!


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.