MasterChef zapustila tudi Sevničanka: Nekaj že delaš prav, da greš drugemu tako v nos

V petek je bilo v oddaji MasterChef na sporedu dvojno izločanje. Mlada Sevničanka Zala Resnik Poljašević pa žal ni dobila druge priložnosti in se je morala posloviti že po neuspelem izzivu. Kako danes gleda na tekmovanje, odnose in sodnike?
Zala, bila si med mlajšimi tekmovalci – vseeno pa si pokazala neverjetno kulinarično inteligenco. Od kje to znanje?
Ne
znam v bistvu prav opredeliti od kje, razen to, da samo »je« in »kar
pride«, ko smo kaj potrebovali. Določeno obnašanje živil sem seveda
poznala že zaradi svojega študija, toda veliko stvari sem priklicala iz
spomina, stvari, na katere se sicer sploh ne bi spomnila, da jih vem.
Kje iščeš nove informacije in navdih?
Vedno me
zanima veliko stvari, za informacijami iščem vsepovsod, v knjigah, na
internetu, v dokumentarnih oddajah, posnetkih, brskam po spominu, kaj
sem že naredila, kaj bi še lahko in potem vedno domišljija 'užge' neko
svojo pot.

Če sklepam po tvojih opisih, te v resnici zanima zelo veliko stvari. Lastna knjiga, gimnastika, pa seveda kulinarika ... V katerem področju se najbolj znajdeš?
V vseh po malo. Primer, skozi pisateljstvo izrazim ven svojo
umetniško dušo, gimnastika mi je bila kot majhni ljub šport in še zdaj
za lastno zdravje ohranjam gibčnost, ker me to veseli, kuham rada, ker
rada dobro in zdravo jem, pa še ogromno prostora za domišljijo in
ustvarjanje je, hkrati pa me kulinarika in predvsem kuhanje zelo
sprošča. Vsak moj hobi zapolni en delček mene, vse skupaj pa tvori
celoto.
Izpadla si tik pred finalnim tednom – kaj je šlo narobe?
Nič
ni šlo narobe. Preprosto je bil izziv, v katerem morda nisem bila tako
suverena vase in žal nisem dobila druge priložnosti, da bi lahko kuhala
še na izločitvenem testu, preden bi zares izpadla. Vse smo kuhale isto
jed in očitno sem se preveč spraševala, kaj paše/ne paše v tako jed, ki
sem jo kuhala prvič, nisem želela ponavljati za nikomer in morda me je
to stalo uporabe kake druge, še bolj primerne začimbe. Šteje zadnji
krožnik in meni se je izmed vseh štirih najmanj posrečilo. Škoda, res.
Večkrat si se znašla tudi v zobeh nasprotne ekipe – kako danes gledaš na to?
Sama
menim, da ljudje, ki niso zadovoljni sami s sabo, iščejo napake v
drugih, da se sami počutijo vsaj malo bolje. Ni bilo ne prvič ne
zadnjič, da sem bila pri kom v zobeh, toda sama si štejem to prej kot
nekaj pozitivnega. Očitno že moraš delati nekaj prav, da greš nekomu
drugemu tako v nos, da se nonstop obremenjuje s tabo in ne sam s seboj.
S kom ohranjaš stike?
Stike ohranjam predvsem z »našo klapo«: z Anito, Petro, Juretom, Markom, Mirotom.
Kdo od sodnikov te je najbolj presenetil?
Najbolj
me je presenetil Luka. Priznam, da me je bilo na začetku tekmovanja
najbolj strah ravno njega, zdel se mi je zelo strog, potem pa sem
spoznala, kako topel očetovski čar ima in tudi če je bil kdo od nas
tekmovalcev deležen kritik pri krožniku, se mi zdi, da je od vseh treh
najbolj pazil na svoje izražanje, da ne bi koga prizadel.
Kakšne poti v svetu kulinarike si želiš?
Želim
si čaranja z dobrimi okusi, pa ni važno, na katerem področju kulinarike.
Predvsem želim odkrivati še kakšne nove recepte, tehnike in to povezati
s svojim znanjem o prehrani in zdravemu prehranjevanju nasploh, da malo
»začinim« zdrav slog prehranjevanja in mogoče tako pomagam vsem
gurmanom do bolj uravnoteženega življenja brez odrekanja.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se