Svet24
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Markovci: Zadišalo po pečenki in krvavicah


tednik
Mojca Zemljarič
5. 2. 2018, 09.55
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Člani Turističnega društva (TD) občine Markovci so zadnjo soboto v januarju priredili društvene koline.

1517824567_mz_koline.jpg
Arhiv Štajerskega Tednika

»Na koline povabiš prijatelje. Zato smo se v društvu odločili, da na naš dogodek vabimo vse predstavnike društev iz občine Markovci. Namen dogodka je povezovanje,« je pojasnil predsednik TD občine Markovci Franc Brodnjak in dodal, da so koline začeli zjutraj, ob 8. uri. Po tem, ko je bila svinja na stolici, se je začelo delo za mesarja. Glavna pri tem opravilu sta bila Vlado Bezjak in Mirko Čuš. Kar nekaj je bilo pri delu pomagačev, gospodinje pa so medtem skrbele, da mesarji in pomočniki niso bili lačni. Za dopoldansko malico so pripravili možgane, jetrca, celi krompir, zelje, hren in domači kruh. Spekli so pečenko, v krušni peči pa sirove pogače oz. gibanice. Popoldanski čas je bil namenjen pripravi klobas, mesnih in krvavic. Medtem ko je moški del ekipe izdeloval klobase, so ženske skrbno pripravljale vse potrebno za večerjo.

Preberite več v Štajerskem Tedniku


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.