Markovci: Zadišalo po pečenki in krvavicah
Člani Turističnega društva (TD) občine Markovci so zadnjo soboto v januarju priredili društvene koline.

»Na koline povabiš prijatelje. Zato smo se v društvu odločili, da na naš dogodek vabimo vse predstavnike društev iz občine Markovci. Namen dogodka je povezovanje,« je pojasnil predsednik TD občine Markovci Franc Brodnjak in dodal, da so koline začeli zjutraj, ob 8. uri. Po tem, ko je bila svinja na stolici, se je začelo delo za mesarja. Glavna pri tem opravilu sta bila Vlado Bezjak in Mirko Čuš. Kar nekaj je bilo pri delu pomagačev, gospodinje pa so medtem skrbele, da mesarji in pomočniki niso bili lačni. Za dopoldansko malico so pripravili možgane, jetrca, celi krompir, zelje, hren in domači kruh. Spekli so pečenko, v krušni peči pa sirove pogače oz. gibanice. Popoldanski čas je bil namenjen pripravi klobas, mesnih in krvavic. Medtem ko je moški del ekipe izdeloval klobase, so ženske skrbno pripravljale vse potrebno za večerjo.
Preberite več v Štajerskem Tedniku
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se