Lisičke z jajcem in krompirjem
Alan Kavčič, Avenija
2. 9. 2017, 15.00
Kreacije Jureta Tomiča so na prvi pogled preproste, a vendar presenetijo s čistostjo okusa in drznimi kombinacijami.

Sestavine:
- 400 g lisičk
- malo pora
- sol
- poper
- sir tolminc
- 4 jajca
- krompir
Priprava:
- Lisičke razrežemo, na ponvi rahlo popražimo na kolobarje narezan por in na njem popražimo lisičke. Posolimo, popramo in dušimo približno 10 minut, po potrebi lahko malo zalivamo z vodo … Na koncu rahlo posujemo z naribanim tolmincem, da dobimo lepo kremo.
- V drugi posodi zavremo vodo, ki jo malo posolimo in dodamo čisto malo kisa. V tem poširamo jajca. (Jajce stremo v skodelico, s kuhalnico pomešamo rahlo brbotajočo vodo, da ustvarimo vrtinec in vanj nežno vlijemo jajce.)
- Na krožnik najprej položimo lisičke, na vrh poširano jajce in na koncu posujemo s hrustljavim krompirjem.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Prijava
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se