© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Lisičke z jajcem in krompirjem


Alan Kavčič, Avenija
2. 9. 2017, 15.00
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Kreacije Jureta Tomiča so na prvi pogled preproste, a vendar presenetijo s čistostjo okusa in drznimi kombinacijami.

lisicke z jajcem in krompirjem.jpg

Sestavine:

  • 400 g lisičk
  • malo pora
  • sol
  • poper
  • sir tolminc
  • 4 jajca
  • krompir

Priprava:

  1. Lisičke razrežemo, na ponvi rahlo popražimo na kolobarje narezan por in na njem popražimo lisičke. Posolimo, popramo in dušimo približno 10 minut, po potrebi lahko malo zalivamo z vodo … Na koncu rahlo posujemo z naribanim tolmincem, da dobimo lepo kremo.
  2. V drugi posodi zavremo vodo, ki jo malo posolimo in dodamo čisto malo kisa. V tem poširamo jajca. (Jajce stremo v skodelico, s kuhalnico pomešamo rahlo brbotajočo vodo, da ustvarimo vrtinec in vanj nežno vlijemo jajce.)
  3. Na krožnik najprej položimo lisičke, na vrh poširano jajce in na koncu posujemo s hrustljavim krompirjem.

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.