Laško dobilo Michelinovo zvezdico
Z Michelinovimi zvezdicami se letos ponaša deset slovenskih restavracij, ena več kot lani. Novinka med njimi je Restavracija Pavus na Gradu Laško s šefom Markom Pavčnikom, ki velja enega najvidnejših kreatorjev slovenske kuhinje. Restavracija Pavus predstavlja lokalno, sezonsko, kreativno kulinariko.

Ana Roš je s Hišo Franko v Michelinovem vodniku obdržala najvišje priznanje, tri zvezdice, restavracija Milka s kuharskim mojstrom Davidom Žefranom je obdržala dve, še osem restavracij se jih ponaša z eno. Po eno zvezdico so obdržale restavracije Cob iz Portoroža, kjer ustvarja Filip Matjaž, Hiša Linhart iz Radovljice, kjer ustvarja Uroš Štefelin, Hiša Denk z Gregorjem Vračkom (Zgornja Kungota), ljubljanska Restavracija Strelec z Igorjem Jagodicem, Grič z Luko Koširjem (Šentjošt nad Horjulom), Dam z Urošem Fakučem (Nova Gorica) in Gostilna pri Lojzetu s Tomažem Kavčičem (Vipava). Prvič pa je zvezdico pridobila restavracija Pavus z Markom Pavčnikom (Grad Laško).
"Restavracija Pavus, ki so jo inšpektorji pred časom priporočili zaradi kakovostne kuhinje, je letos prejela svojo prvo Michelinovo zvezdico, kar ponazarja prepričljiv napredek njene kulinarične ponudbe," so izpostavili pri Michelinu in med jedmi izpostavili postrv z bezgovo omako, začinjeno z dišavnimi zelišči in svežimi jagodami.
Kot je ob objavi rezultatov dejal državni sekretar na gospodarskem ministrstvu Dejan Židan, se naša država v svetu vse bolj uveljavlja kot vrhunska gastronomska destinacija, pri čemer je prepričan, da je v Sloveniji še veliko vrhunskih gastronomskih ustvarjalcev, ki so ostali prezrti in bi si prav tako zaslužili uvrstitev v vse pomembne svetovne gastronomske vodnike.
BA, STA
Foto: Andraž Purg
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se