© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.
Recept

Lahka juha, idealna za vroče poletne dni


Zoran Franc / Novice Svet24
18. 6. 2018, 17.00
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Juhe učinkovito preprečujejo goljufanje z drobnimi prigrizki.

piščančja juha
Dreamstime

Več ko pojeste juhe, manjši bo vaš apetit. Preprosta ter z vitamini in minerali bogata juha lahko v hladilniku stoji do dva dni. Spodnji recept je za od štiri do šest velikih porcij.

Sestavine: 2 žlici olivnega olja, 1 sesekljana čebula, 4 kosi piščančjih prsi – fino narezanih, 6 strokov sesekljanega česna, 6 žlic poljubne zelenjave (od paradižnika do gob in korenja), 8 skodelic jušne osnove, sok majhne limone, bazilika, črni poper, 1 manjši na tanko narezan avokado.

Priprava:

V ponvi segrejemo olivno olje, dodamo čebulo in mešamo 5 minut, dodamo piščančje meso in spet mešamo 5 minut, nato dodamo česen in mešamo še minuto. Vmešamo zelenjavo, jušno osnovo in sok limone. Ko zavre, pokrijemo, zmanjšamo ogenj, tako da po malem prevreva 15 minut. Na koncu dodamo še zelišča in poper, pred serviranjem pa okrasimo z avokadom ali svežim peteršiljem. Dober tek.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.