Svet24
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kvinoja, riž in čičerika z avokadom


Maja Poljšak, Maja
6. 5. 2017, 15.00
Posodobljeno
09. 08. 2017 · 10:02
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Vsake toliko se splača poskusiti nekaj popolnoma novega!

kvinoja.jpg

Sestavine za 4 osebe:

  • 2 jajci
  • 240 g kvinoje
  • 240 g neoluščenega riža
  • 800 g kuhane čičerike (iz pločevinke)
  • 4 zreli paradižniki
  • 2 manjša avokada
  • 2 manjši rdeči čebuli
  • 2 žlici olivnega olja
  • sol
  • 1 do 2 žlički omake iz ostre paprike
  • sok 1 limete
  • 4 žlice nasekljanega koriandra

Priprava:

  1. V slani vodi posebej skuhamo kvinojo in riž. Medtem splaknemo in odcedimo čičeriko. Avokado olupimo, narežemo na kockice, pokapljamo ga z limetinim sokom in zmečkamo z vilicami, nato primešamo sesekljano čebulo in žlico olja. Paradižnik narežemo na kockice in ga malo posolimo.
  2. V ponvi segrejemo žlico olja, vanjo ubijemo jajci in mešamo toliko časa, da se spečeta, nato primešamo še omako iz ostre paprike.
  3. Kuhan riž in kvinojo zmešamo, razdelimo v skledice, na vrh damo umešano jajce, avokado in kockice paradižnika, nazadnje okrasimo z listki koriandra in postrežemo.

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.