Svet24
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kuhnapato - naši ajdovi štruklji s sirom in štruklji s cvrtjem in porom na mednarodnem kongresu o hrani


lokalno
Učenci OŠ Drska z mentorico Jožico Muhič
2. 10. 2022, 14.40
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

_zakuhna__1_.jpg
Arhiv Lokalno.si
_zakuhna (1)
_zakuhna__2_.jpg
Arhiv Lokalno.si
_zakuhna__4_.jpg
Arhiv Lokalno.si

V tem tednu v Termah Čatež poteka mednarodna konferenca ali 11. Central European Congress on Food and Nutrition, krajše CEFood 2022, s častnim pokroviteljstvom predsednika države, Boruta Pahorja.

V sredo, 28.9.2022, na Slovenski dan, smo ob številnih ponudnikih lokalnih ali tradicionalnih slovenskih sestavin, na inovativne načine pripravljenih jedi in pijač, z vabilom Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, imeli priložnost predstaviti tudi projekt Kuhnapato, ki s svojim poslanstvom motivira otroke k uporabi le-teh, sezonskih sestavin iz okolice in uči osnovnošolce uporabiti jih v jedeh, na preprost način, v odnosu do dediščine in zdravega načina življenja.

Učenci OŠ Drska smo pripravili ajdove štruklje s sirom in štruklje s cvrtjem in porom. Svoje kuharske in govorne veščine smo predstavili številnim tujcem na mednarodni konferenci.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.