Kuhnapato - naši ajdovi štruklji s sirom in štruklji s cvrtjem in porom na mednarodnem kongresu o hrani



V tem tednu v Termah Čatež poteka mednarodna konferenca ali 11. Central European Congress on Food and Nutrition, krajše CEFood 2022, s častnim pokroviteljstvom predsednika države, Boruta Pahorja.
V sredo, 28.9.2022, na Slovenski dan, smo ob številnih ponudnikih lokalnih ali tradicionalnih slovenskih sestavin, na inovativne načine pripravljenih jedi in pijač, z vabilom Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, imeli priložnost predstaviti tudi projekt Kuhnapato, ki s svojim poslanstvom motivira otroke k uporabi le-teh, sezonskih sestavin iz okolice in uči osnovnošolce uporabiti jih v jedeh, na preprost način, v odnosu do dediščine in zdravega načina življenja.
Učenci OŠ Drska smo pripravili ajdove štruklje s sirom in štruklje s cvrtjem in porom. Svoje kuharske in govorne veščine smo predstavili številnim tujcem na mednarodni konferenci.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se