Svet24
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Krompirjeva solata z jajci in čemažem


Zvonka Labernik, Ženska
24. 4. 2017, 15.00
Posodobljeno
09. 08. 2017 · 10:02
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Tale krompirjevo-jajčna solata ni le krepka, nasitna jed, ampak je zaradi čemaža tudi osvežilna.

krompirjeva solata s cemazem.jpg

Čemaž si spomladi čim večkrat privoščimo, saj je po dolgi zimi to prva sveža presna »zelenjava«, polna vitaminov in mineralov.

Sestavine (za 4 osebe):

  • 1 kg olupljenega in na koščke narezanega krompirja,
  • 1 žlička soli,
  • 2 l vode,
  • 5 trdo kuhanih jajc,
  • 50 g opranih in odcejenih čemaževih listov,
  • 2 žlici sesekljanih orehov,

za solatni preliv:

  • 2 žlici drobno sesekljanih čemaževih listov,
  • 2 žlici olivnega olja,
  • 50 ml kisle smetane,
  • 1 žlička jabolčnega kisa,
  • ¼ žličke zmletega kajenskega popra.

Priprava:

Krompir v osoljeni vodi do mehkega skuhamo. Odcedimo ga, preložimo v skledo in ohladimo. Jajca olupimo in narežemo na kocke, 2 rumenjaka pa pretlačimo z vilicami. Čemaževe liste narežemo na široke rezance. V skledi zmešamo krompir, jajčne kocke in čemaž. Posebej zmešamo pretlačene jajčne rumenjake in sestavine za preliv. Mešanico polijemo po solati, jo premešamo, posujemo z orehi in za 1 uro postavimo v hladilnik.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.