© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.
Čas branja 1 min.

Kosilo v službi: solata s pečenim piščancem


M. S., Maja
28. 5. 2018, 11.01
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Lakota je kakšen dan velika, drugič manjša, tretjič pa se v nas prebudi šele, ko zadiši iz kuhinje. A ko enkrat napade, imamo zanjo le eno orožje - dober obed. Idej zanj nam včasih zmanjka, zato takrat na pomoč priskoči Maja, ki ima predlog za okusno jed za vsak dan v tednu.

piščančja solata.jpg
Revija Maja

Solata s pečenim piščancem, špinačo in sladkim krompirjem

Sestavine za 4 osebe:
140 g pečenega piščanca (od prejšnjega dne)
2 sladka krompirja
2 rdeči čebuli
1 žlička janeževih semen
7 strokov česna
1 brizg + 2 žlici olivnega olja
1 bio limona
3 žlice sesekljanega peteršilja
125 g mlade špinače
4 žlice semen granatnega jabolka
sol, poper

Priprava:

1. Sladki krompir dobro umijemo in neolupljenega narežemo na kose. Čebulo olupimo in narežemo na krhlje. Krompir, čebulo, janež, šest olupljenih strokov česna stresemo v pekač in pokapljamo z oljem.

2. Pečemo v pečici, ogreti na 200 stopinj, od 30 do 40 minut.

3. Limoni nastrgamo lupino in iztisnemo sok. Preostali strok česna olupimo in sesekljamo, zmešamo z limonino lupino in sokom ter sesekljanim peteršiljem, oljem in poprom v preliv.

4. Pekač vzamemo iz pečice, dodamo umito špinačo in polovico preliva. Postavimo v pečico za dve minuti, da špinača oveni.

5. Dodamo koščke pečenega piščanca in preostali preliv, potresemo s semeni granatnega jabolka in začinimo po okusu.

Preberite tudi: Naj vas ohladijo kislo-sladke rabarbarine lučke. Kliknite TUKAJ!


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.