Svet24
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.
Čas branja 1 min.

Kosilo v službi: solata s pečenim piščancem


M. S., Maja
28. 5. 2018, 11.01
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Lakota je kakšen dan velika, drugič manjša, tretjič pa se v nas prebudi šele, ko zadiši iz kuhinje. A ko enkrat napade, imamo zanjo le eno orožje - dober obed. Idej zanj nam včasih zmanjka, zato takrat na pomoč priskoči Maja, ki ima predlog za okusno jed za vsak dan v tednu.

piščančja solata.jpg
Revija Maja

Solata s pečenim piščancem, špinačo in sladkim krompirjem

Sestavine za 4 osebe:
140 g pečenega piščanca (od prejšnjega dne)
2 sladka krompirja
2 rdeči čebuli
1 žlička janeževih semen
7 strokov česna
1 brizg + 2 žlici olivnega olja
1 bio limona
3 žlice sesekljanega peteršilja
125 g mlade špinače
4 žlice semen granatnega jabolka
sol, poper

Priprava:

1. Sladki krompir dobro umijemo in neolupljenega narežemo na kose. Čebulo olupimo in narežemo na krhlje. Krompir, čebulo, janež, šest olupljenih strokov česna stresemo v pekač in pokapljamo z oljem.

2. Pečemo v pečici, ogreti na 200 stopinj, od 30 do 40 minut.

3. Limoni nastrgamo lupino in iztisnemo sok. Preostali strok česna olupimo in sesekljamo, zmešamo z limonino lupino in sokom ter sesekljanim peteršiljem, oljem in poprom v preliv.

4. Pekač vzamemo iz pečice, dodamo umito špinačo in polovico preliva. Postavimo v pečico za dve minuti, da špinača oveni.

5. Dodamo koščke pečenega piščanca in preostali preliv, potresemo s semeni granatnega jabolka in začinimo po okusu.

Preberite tudi: Naj vas ohladijo kislo-sladke rabarbarine lučke. Kliknite TUKAJ!


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.