Svet24
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.
Čas branja 1 min.

Kosilo s karizmo: pikantna piščančja solata


revija Maja
8. 7. 2018, 15.00
Posodobljeno
19. 05. 2023 · 08:24
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Odlično kosilo v službi, sobotni piknik ali morda celo pozna večerja - piščančja solata z jagodami in kvinojo, ki združuje poletne okuse in dobro nasiti.

Pikantna piščančja solata
revija Maja

Sestavine za 2 osebi:

2 piščančja fileja

1 žlica začimbne mešanice KOTÁNYI za žar perutnina

4 žlice olivnega olja

25 g orehovih jedrc

70 g kvinoje

2 jabolki

sol, poper

200 g jagod

75 g vodne kreše

1 žlica balzamičnega kisa

1 žlica rdečega popra

KOTÁNYI za žar perutnina
Revija Maja

Priprava:

1. Začimbno mešanico Kotányi za žar perutnina zmešamo z dvema žlicama olivnega olja in s tem natremo piščančja fileja. Popečemo ju v ponvi na obeh straneh. Začimbno mešanico za žar perutnina, zmešamo z oljčnim oljem in natremo piščančje fileje. Popečemo po obeh straneh.

2. Pečico segrejemo na 180 stopinj. V pekač stresemo orehova jedrca in jih za 5 minut položimo v pečico.

3. Po navodilih na embalaži pripravimo kvinojo. Kuhano stresemo v cedilo in zalijemo z mrzlo vodo. Odcedimo.

4. Za preliv zmešamo dve žlici olivnega olja, kis in v možnarju zdrobljen rdeči poper z malce soli.

5. Jabolki narežemo na rezine in jih pokapljamo z malce preliva, da ne potemnijo.

6. Jagode umijemo in narežemo na rezine. Tudi meso narežemo na grižljaje.

7. Z rokami zmešamo krešo in kvinojo, dodamo žlico preliva, položimo na dva krožnika ali v dva steklena kozarčka s pokrovom. Dodamo jabolčne rezine, jagode, orehe in koščke piščanca. Pokapljamo s preostalim prelivom in postrežemo.

 Preberite tudi: Naj zadiši po morju - orada na žaru. Kliknite TUKAJ!


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.