To je najboljši recept za juho z beluši
Beluši ali šparglji? Sploh ni dileme, saj gre za isti poganjek. Šparglje imenujemo zelena, beluše pa bela stebla najbolj zaželene pomladne zelenjave. Kako iz nje pripraviti slastno juho, pa izveste v spodnjem prispevku.

Kokosova juha z beluši in lososom
Sestavine za 4 osebe:
3 mlade čebule
200 gramov svežega lososa (file)
1 limeta
½ žličke posušenega čilija
sol
600 gramov belušev
30 gramov svežega ingverja
1 žlička sladkorja
2 žlički masla
1 žlička karija v prahu
2 žlički moke
400 mililitrov nesladkanega kokosovega mleka
Priprava:
Mlado čebulo očistimo in narežemo na obročke. Lososov file osušimo in narežemo na koščke. Limeti iztisnemo sok. Čebulo in lososa zmešamo z limetinim sokom, čilijem in ščepcem soli. Pokrijemo in dvajset minut mariniramo v hladilniku.
Medtem beluše ostrgamo in jim odstranimo trd oleseneli del, narežemo jih na dva centimetra dolge koščke. Ingver olupimo in narežemo na rezine. Beluše skupaj z ingverjem in sladkorjem 8–10 minut kuhamo v slani vodi. Odlijemo vodo in jo prihranimo.
V loncu segrejemo dve žlički masla. Dodamo kari in moko in pražimo kakšno minuto. Prilijemo vodo, v kateri so se kuhali beluši, in kokosovo mleko, zavremo in kuhljamo sedem minut. Solimo.
Kuhane koščke belušev stresemo v vročo juho in postrežemo s koščki lososa.
Preberite tudi: Krožnik juhe iz pomladnih sestavin. Kliknite TUKAJ!
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se