Kog: Čurkarijada v stilu odprte kuhinje
Prihodnje dni bo na Kogu vse v znamenju izbranih čurk in najboljših kogovskih vin, kulinarike in kulture.

Ob prazniku svetega Antona Puščavnika, ki velja za zavetnika prašičerejcev, na Kogu že tradicionalno poteka pestro dogajanje pod imenom Antonovanje na Kogu, ki ga pripravlja istoimensko društvo. V praznovanje so se tudi letos vključila preostala domača društva in organizacije. Dogajanje se je začelo že ta konec tedna, v soboto, ko je ob 18.30 v cerkvi sv. Bolfenka na Kogu potekal Antonov koncert Mešanega pevskega zbora PD Ruda Severja Gorišnica. Ta dan je bil na sporedu tudi kulinarični dogodek na Turistični kmetiji Hlebec, kjer so obiskovalce počastili s šesthodnim menijem, v katerem so kraljevale kašnate klobase oz. čurke, kot jim pravijo domačini. Tradicionalni lokalni kuhinji so – kot to vedo pri Hlebcu – vnesli pridih sodobnosti.
Prireditve v sklopu Antonovanja nadaljujejo danes,v četrtek, 17. januarja, ko bo na sporedu ocenjevanje čurk, nato pa bodo na prireditvi Čurke in vino 2019 izbrali še najboljša kogovska vina, ki gredo k posameznim čurkam.
Preberite več v Štajerskem Tedniku
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se