Svet24
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kog: Čurkarijada v stilu odprte kuhinje


tednik
Monika Horvat
17. 1. 2019, 09.00
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Prihodnje dni bo na Kogu vse v znamenju izbranih čurk in najboljših kogovskih vin, kulinarike in kulture.

1547481734_mh-tiskovna_konferenca_antonovanje_na_kogu.jpg
Arhiv Štajerskega Tednika

Ob prazniku svetega Antona Puščavnika, ki velja za zavetnika prašičerejcev, na Kogu že tradicionalno poteka pestro dogajanje pod imenom Antonovanje na Kogu, ki ga pripravlja istoimensko društvo. V praznovanje so se tudi letos vključila preostala domača društva in organizacije. Dogajanje se je začelo že ta konec tedna, v soboto, ko je ob 18.30 v cerkvi sv. Bolfenka na Kogu potekal Antonov koncert Mešanega pevskega zbora PD Ruda Severja Gorišnica. Ta dan je bil na sporedu tudi kulinarični dogodek na Turistični kmetiji Hlebec, kjer so obiskovalce počastili s šesthodnim menijem, v katerem so kraljevale kašnate klobase oz. čurke, kot jim pravijo domačini. Tradicionalni lokalni kuhinji so – kot to vedo pri Hlebcu – vnesli pridih sodobnosti.

Prireditve v sklopu Antonovanja nadaljujejo danes,v četrtek, 17. januarja, ko bo na sporedu ocenjevanje čurk, nato pa bodo na prireditvi Čurke in vino 2019 izbrali še najboljša kogovska vina, ki gredo k posameznim čurkam.

Preberite več v Štajerskem Tedniku


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.