© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Klasika po novem: Fižol z mesom, pomarančo in čokolado


M. O. Ž.
22. 12. 2017, 16.01
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Manj umazane posode, manj zapletenih postopkov priprave - natanko tako poteka kuhanje v enem loncu. In zato nam je zelo všeč.

čili z mesom.jpg
Revija Maja

Fižol z mesom, pomarančo in čokolado

Sestavine za 4 osebe:


900 g pustega govejega mesa
1 čebula
1 rdeč feferon
1 strok česna
400 g paradižnikovih koščkov iz konzerve
400 g rdečega fižola iz konzerve
150 ml rdečega vina
150 ml goveje juhe
1 žlička kajenskega popra
1 žlička kumine
1 bio pomaranča
50 g klobase chorizo
2-3 rebra temne čokolade

Priprava:
1. Pečico segrejemo na 180 stopinj. meso narežemo na koščke. Čebulo in česen olupimo. Čebulo narežemo na osminke, česen pretlačimo. Feferonu odstranimo semena in ga sesekljamo. Fižol splaknemo z mrzlo vodo, pomaranči naribamo lupino in iztisnemo sok. Klobaso olupimo in narežemo.

2. Vse sestavine, razen čokolade in feferona, stresemo v lonec, dobro premešamo, pokrijemo in postavimo v pečico za dve uri.

3. Dvajset minut pred konce kuhanja dodamo čokolado in feferon. Ponudimo s kruhom in solato.

Preberite tudi: Sarme za neučakane. Kliknite TUKAJ!


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.