Kava z marcipanom in cimetom
V mrzlih zimskih dneh nas nič ne ogreje bolje kot skodelica vročega čaja, slastne čokolade, kakava ali kave z dodatkom prazničnih začimb.

Kava z marcipanom in cimetom
10 minut
Sestavine za 2 kozarca:
2 žlički sesekljanih mandljev
50 g marcipana
250 ml mleka
cimet
200 ml sveže kuhane kave
1 žlica rjavega sladkorja
Priprava:
1. Mandlje prepražimo v ponvi brez maščobe. Marcipan za kratek čas položimo v zamrzovalnik in ga potem naribamo.
2. Mleko (200 ml) segrejemo, dodamo marcipan in cimet. Ves čas mešamo. Vlijemo v dva kozarca.
3. Skuhamo kavo, jo sladkamo in vlijemo na mleko v kozarca.
4. Preostalo mleko (50 ml) segrejemo in spenimo. Odmerimo v kozarca in potresemo z mandlji.
Objavljeno v reviji Maja št. 25, 7. 12. 2018.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se