Svet24
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kam z ostanki dobrot?


Š. K.
8. 6. 2020, 11.40
Posodobljeno
15:00
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Na pikniku se pogosto zgodi, da precenimo količino hrane. Kam z ostanki okusnih dobrot in koliko časa jih sploh lahko hranimo?

charcoal-grills-type-810x455.jpg
Arhiv
Kaj lahko naredite s hrano, ki vam ostane?

Perutnina 


Meso ločimo od kosti, ga narežemo, shranimo v plastične posodice ter postavimo v hladilnik. Priporočljivo je, da meso porabimo v treh do štirih dneh. V zmrzovalniku lahko pertunino (brez marinade) hranimo do štiri mesece, marinirano ali v omaki pa tudi do pol leta. 

Omake
Omake shranimo v plastične posodice in postavimo v hladilnik, kjer bodo zdržale do dva dni. Lahko jih tudi zamrznemo in porabimo v roku enega meseca.

Kuhane jedi

Juhe, priloge in druge kuhane jedi hranimo v hladilniku največ štiri dni, v zmrzovalniku pa tudi do pol leta.

Zelenjava

Pečeno zelenjavo ali zelenjavo na žaru zavijemo v aluminijasto folijo ter shranimo v hladilnik. Pojemo jo še isti dan. Zelenjavo lahko tudi zmrznemo in uporabimo kasneje, vendar bo izgubila večino hranilnih snovi.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.