© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kako je najbolje odmrzniti meso?


Revija Maja
11. 10. 2017, 09.00
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Včasih na to pozabimo, še večkrat pa se zadnji hip spomnimo, da bi za večerjo jedli zrezke.

meso.jpg

In če so zrezki še vedno v zamrzovalniku, smo v zagati. Kako jih na hitro odmrzniti? Nekaj vročih nasvetov, ki nam bodo skrajšali pot do večerje, ne bo odveč!

Prva metoda

Meso odmrznemo v treh korakih, z vročo vodo:

Zrezke vstavimo v vrečko in jih neprepustno zapremo.

Vodo segrejemo do največ 60 stopinj Celzija.

Zrezke položimo v vročo vodo in počakamo do 12 minut.

Če je meso še trdo, ponovimo postopek pod tretjo točko.

Najpomembnejša pri odmrzovanju mesa je temperatura vode. Nikoli ne smemo mesa preliti z vrelo vodo, saj bo tako mehko le na zunanji strani, pri peki pa bo suho in brez sočnosti.

Druga metoda

Gre za tako imenovani princip sendviča, ko zrezke položimo v prazno posodo, to pa vstavimo v drugo posodo, napolnjeno z vročo vodo. Za prst debeli zrezki so tako v petih minutah pripravljeni za peko na žaru ali v ponvi.

Tretja metoda

Če imamo doma mikrovalovno pečico, jo nastavimo na funkcijo odmrzovanja in vanjo položimo meso. Odmrznjeno bi moralo biti v šestih do osmih minutah. Odvečno vodo pri večjih kosih mesa sproti odlivamo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.