Kaj postreči k dobrotam z žara?
Sezona piknikov se lahko začne. A za popolno vrtno zabavo niso dovolj le mesne poslastice z vroče rešetke, temveč potrebujemo še kruh, kakšno solato, zelenjavno prilogo in tudi omako. Če si želimo prihraniti čas in trud ter po čevapčiče in ražnjiče zavijemo v najbližjo trgovino, se izkažimo vsaj pri pripravi spremljevalnih dobrot.

Mini pite z jagodami in šparglji
Za 6 oseb
Priprava: 45 min
Sestavine: 1 žlica moke, 250 g vlečenega testa, 3 jajca + 1 rumenjak, 75 g špargljevih vršičkov, 150 g jagod, 4 žlice kisle smetane, 10 rdečih poprovih zrn, 50 g parmezana, sol, poper.
Priprava: Pečico segrejemo na 200 stopinj in pekač obložimo s papirjem za peko. Na pomokani delovni površini razgrnemo testo in ga narežemo na šest enakih delov. Položimo jih v male pekače za pite. Razžvrkljamo eno jajce in z njim premažemo testo. Pite postavimo v pečico za 12–15 minut. V skledi zmešamo kislo smetano z jajcema in dodatnim rumenjakom, dodamo nariban sir, solimo, popramo in nadev vlijemo v ohlajene testene posodice. V nadev položimo tudi vršičke špargljev in umite polovičke jagod. Z jajcem premažemo tudi nadev. Potresemo s strtim rdečim poprom. Pečemo 20–25 minut, da se testo zlato obarva in je nadev pečen.
Objavljeno v reviji Zarja št. 18. 30. 4. 2019.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se