Svet24
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Jesensko darilo iz gozda


Maja Poljšak, Maja
28. 10. 2017, 08.00
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Poskusite slastno malo drugačno polento z jurčki!

polenta z jurčki.jpg

NEKAJ NOVEGA

Polenta z jurčki

Sestavine za 4 osebe:


750 g jurčkov
325 g instantnega koruznega zdroba
2 žlici olivnega olja
1 kocka goveje ali kokošje čiste jušne osnove
1 ščep popra
2 žlici sesekljanega peteršilja
60 g nastrganega parmezana

Priprava:

1. Koruzni zdrob skuhamo vreli slani vodi. Kuhano polento stresemo na pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko, in jo z lopatico razmažemo 1 cm na debelo. Pustimo, da se malo ohladi in strdi. Pečico ogrejemo na 180 stopinj.

2. Gobe očistimo in narežemo. V ponvi na olju jurčke pražimo in mešamo približno 3 minute, nato prilijemo 150 ml vroče vode, dodamo čisto jušno osnovo in mešamo, da se ta razpusti. Zavremo in kuhamo 5 minut, da tekočina povre, popramo, primešamo peteršilj in odstavimo.

3. Polento razrežemo na kvadrate, pekač damo v vročo pečico in pečemo 7 minut. Nato kvadrate polente obložimo z gobami in potresemo s parmezanom, pekač damo nazaj v pečico in pečemo še 5 minut.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.